Opdater dit gamle gulv med en gulvbehandling

Ser det gamle gulv kedeligt ud og trænger det til en opdatering?

Gamle og slidte gulve kan få et rum til at se trist ud, men kan desuden også forårsage, at det bliver svært at gøre ordentligt rent på grund af hakker, riller og revner.

Når lakken på dit trægulv er slidt helt ned, eller hvis overfladen er meget ridset eller hakket, så er det tid til en gulvafslibning. Det er uanset hvilken kvalitet gulvet har, om det er behandlet med olie, lak eller sæbe.

Hvor mange afslibninger et gulv kan klare afhænger af slidtagens tykkelse og af hvor meget det er nødvendigt at slibe væk hver gang. Hvis det ikke er for meget skadet, så kan et olie- eller sæbebehandlet gulv ofte friskes op med en grundig afrensning og derefter en ny behandling.

Fem store grunde til ikke at gøre det er; at du glemmer at lukke af for støvet inden gulvafslibning og gulvafhøvling; at du ikke fjerner gamle søm og skruer før behandlingen; at du lejer maskiner til gulvafslibning før du går i gang med gulvafslibningen; at du bruger det forkerte slibepapir til gulvafslibning eller at du glemmer at hæve valsen, når maskinen holder stille.

Hvis man glemmer at lukke af for støvet, så finder det ud i huset og trænger ind overalt, helt ned i skuffer og skabe. Det er ikke nok bare at lukke døren. Et enkelt søm der rager for langt op af gulvet er nok til at ødelægge slibepapiret og dermed forsinke processen. Det er ikke allemandseje at have slibemaskinerne, så når man vælger at slibe gulvet og leje maskinerne, så er det vigtigt at gøre klar inden da – ellers bliver det dyrt. En meget udbredt fejl er at benytte sig af det forkert slibepapir, hvilket kan koste dyrt i tid og kroner. Sidste vigtige pointe er, at valsen skal slukkes når maskinen holder stille, for ellers graver den sig ned og i værste fald skal du slibe alt ned i samme niveau.

Et godt råd vil derfor være at benytte sig af professionel hjælp og rådgivning, hvor Dano Gulvservice kan hjælpe dig med gulvafslibning og gulvafhøvling i København af alle typer gulv. Hvis du har behov for gulvafhøvling eller gulvslibning på Sjælland, så anbefaler vi at tage et kig på Dano Gulvservice som faktisk kører over hele landet – klik her for at se deres tilbud.

Har du øvrige gode råd, eller anbefaling til firmaer, som har udført et godt stykke arbejde i din bolig – så kom endelig med dem i kommentarfeltet, så de kan tilføjes ovenover.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>