Et par god sites med møbler og designklassikere

Design KlassikereDansk design har i årtier været anerkendt og vellidt langt udover Danmarks grænser. Nogle af de største designklassikere gennem tiden er af danske designere, og dansk design er kendt for sin enkelthed, sin funktionalitet og gode kvalitet.

Særligt er dansk møbeldesign kendt og værdsat verden over, og danske møbelklassikere ses ofte i internationale film, i TV studier, hjemme hos kendte stjerne etc. Dansk design rummer en stor skat, og blandt klassikerne tælles blandt andet Arne Jacobsens Ægget og Svanen, Wegners J16 Gyngestolen, Poul Henningsens Koglen og PH 5 lampen og mange flere.

Ægget

Den verdensberømte stol Ægget, blev designet af Arne Jacobsen i 1958. Sideløbende med Ægget designede han også Svanen, en anden af Jacobsens meget kendte stole. Produktionen af Ægget startede hjemme i Arne Jacbosens garage, hvor han første lavede stolens grundform i leer. Senere blev stolen udformet i skum og betrukket med stof eller læder, og påsat en fod. Sidenhen blev stolen udformet i glasfiber, i stedet for skum. Ægget fås også med betræk i flere farver og materialer.

I 2008 havde Ægget 50 års jubilæum, og der blev lavet en særudgave med betræk i delvist ruskind og læder. Denne blev produceret i kun 999 eksemplarer.
Idag er Ægget en af de smukkeste og mest kendte stole i verden. Den er et samlerobjekt af stor værdi, og er blevet synonym med dansk design.
Ægget og Svanen fås begge hos Holmrisonline.

J16 Gyngestolen

Endnu en dansk designklassiker er J16 Gyngestolen designet af Hans J. Wegner i 1944. J16 er blevet den mest kendte blandt de mange forskellige gyngestole designet af Wegner. Gyngestolen er udformet i bøge- eller egetræ med et sæde i håndflettet sejlgarn, ligesom mange af Wegners stole, og matchende til gyngestolen designede han også J16 Tabureten. Stolen fremstilles i flere farver, og der fås også nakkepuder og hynder, enten i stof eller skind, ligeledes i flere farver.

J16 er meget smuk og stilfuld gyngestol, som findes i mange danske hjem og er, ligesom alt Wegners design, en ganske speciel dansk designklassiker. Wegner har også designet andre stole, som er blevet verdenskendte, så som Y stolen og Den Runde Stol. J16 Gyngestolen og J16 Tabureten kan ligeledes findes hos Holmrisonline.

Panton One

Blandt danske designklassikere er ligeledes stolen Panton One af Verner Panton. Verner Panton designede stolen i 1955, som sin første stol. Stolens enkle design og lethed gjorde den til noget helt specielt og anderledes på den tid. I 2003 blev Panton One igen sat i produktion, og kan nu fås i en lang række forskellige farver, men stadig i det lette, minimalistiske og meget moderne design.

Pantons møbeldesign var en kombination af funktion og æstetik, en balance mellem det praktiske og selve designet. Egentligt blev Verner Panton kendt for sit unikke og smukke lampedesign, heriblandt de verdenskendte lamper Onion og VP Globe, som stadig i dag er tidsløse i deres form og udtryk, og mest opsigtvækkende lamper indenfor dansk design nogensinde.

Koglen

Den helt fantastiske loftslapme Koglen designet Poul Henningsens i 1958, er både en meget dyr og elsket designklassiker i Danmark Koglen er sammen med PH 5 lampen en af Poul Henningsens største bedrifter som designer. Koglen var for sin tid banebrydende og radikalt anderledes indenfor lampedesign, og den er i dag stadig yderst moderne og gennemført i sit design, som var den designet i vores tid til vores generation. Koglen findes også i forskellige farver.

Poul Henningsens var oprindelig traditionel funktionalistisk designer, men hans lampedesign var det han blev verdenskendt for. Koglen er blevet en dansk designklassiker, og er en af de smukkeste.

Møbler til mindre lejligheder

Bor du i byen i en lille lejlighed, så er der også gode steder på nettet at finde inspiration. Fx. kan du tjekke dette site omkring Downsizing som på kreative måder, hjælper folk til at bo mere komfortabelt på lidt plads.

Her er masser af inspiration til små huse, mikro lejligheder, campingvogne og andre steder, hvor hver kvadratmeter tæller!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>