Hvorfor skødeskrivning og tinglysning?

Som ejendomsmægler, møder jeg mange, især unge boligkøbere, i hverdagen, som hverken kender til skødeskrivning og tinglysning til trods for at de er i gang med at gennemføre bolighandel.

Derfor vil jeg i dagens blog indlæg gerne sætte fokus på information om, hvordan skødeskrivning og tinglysning fungerer i praksis. Og helt elementært anbefaler jeg at der søges professionel hjælp til netop dette aspekt af bolighandlen, så man kan være forsikret i at alt papirarbejdet for den nye bolig er i bedste stand.

Nå men.. først og fremmest.. hvad er et skøde?

Et skøde er et officielt dokument, som belyser retten til ejerskab af en bolig – svarende til at en pågældende bolig først er din når skødeskrivningen er foretaget og ikke blot når denne er købt og betalt for.

Når skødeskrivningens første del er udført, er skødet udarbejdet og klar til at blive tinglyst. Denne proces har at gøre med at registrere skødet officielt i statens system, og som er den sidste proces under skødeskrivningen, der gør skødet officielt.

Skødeskrivning og tinglysning er typisk noget man gennemfører hurtigst muligt efter bolighandlen er gennemført, for at der ikke skal opstå nogle fremtidige problemer i forhold til retmæssige ejer af bolig – Få hjælp til skødeskrivning og tinglysning af skøde

 

Hvordan fungerer skødeskrivning og tinglysning i praksis? 

Indenfor skødeskrivning er nogle lovpligtige regler som du bør kende til, da de dikterer hvad et skøde skal indeholde. Derfor anbefales netop en professionel boligadvokat, eksempelvis fra Din-bolighandel.dk som er specialister i skødeskrivning, tinglysning af skøde og køberrådgivning
Før du går i gang med skødeskrivningen, er det vigtigt, at du kender de lovpligtige regler. Disse regler dikterer nemlig, hvad et skøde skal indeholde. Hvis du ikke selv kender til alt dette, kan det være en god idé at få hjælp fra en professionel boligadvokat.

Nu er du tilpas pakket til at kunne foretage dit næste boligkøb, og husk at når du kigger rundt på nettet eller ringer til din foretrukne boligadvokat, så sørg for at høre mere om de forskellige pakkeløsninger og priser på alt, hvad der har med bolighandel, skødeskrivning og tinglysning at gøre.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>